Gränslandet – symfonisk fest 2021

Med ett starkt engagemang för att ta den klassiska musiken till nya platser och nå ut till en bredare publik grundade pianisten David Huang och dirigenten Christian Karlsen Gränslandet – symfonisk fest. Sedan sommaren 2017 har de tillsammans med några av vår tids bästa musiker och artister skapat unika musikupplevelser för människor i alla åldrar, oavsett bakgrund och tidigare musikaliska erfarenheter.

Gränslandet – symfonisk fest produceras av David Huang och Christian Karlsen i samarbete med Trädgården. Årets festival 2021 genomfördes tack vare stöd från Statens musikverk, Stockholms stad, Statens kulturråd, Stockholms läns landsting, Stiftelsen Signatur, Gålöstiftelsen samt partnerskap med Yamaha Piano Center Stockholm och Kungliga Operan.

Festivalen 2021 ställdes varken in eller sköts upp

Extas, livsglädje och människans längtan till frihet länkade samman 2021 års Gränslandet – en symfonisk fest som hyllade och inspirerades av människor som tagit stora risker och stått upp för att uttrycka sin inre sanning. Sveriges största festival för unga och klassisk musik firade att man äntligen kunde få möta sin efterlängtade publik igen.
Festivalen ägde rum på Trädgården i Stockholm 20-21 augusti, “husband” av SYMFONIORKESTERN, den handplockade 60-mannaorkestern bestående av många av landets främsta unga musiker.

“Det som länge varit en dröm besannades den 21-22 augusti – att återförenas med Er under bron efter vad som känns en evighet har fyllt våra hjärtan med liv och kärlek. Tack kära publik för att ni kom och gjorde årets Gränslandet till något speciellt som vi aldrig ska glömma.
 Att festivalen ens finns är ett testamente till den lagsport som krävs av oss alla. Tack därför till er som bidragit till att vi mot alla odds kunnat genomföra en oförglömlig upplevelse – Fantastiska musiker, artister och dansare som från scenen så modigt uttrycker det ni känner. Producenter, scenarbetare, ljud, ljus och dekor samt kommunikatörer för ert extremt hårda slit, otroliga kunskap och erfarenhet, utan er hade det inte funnits någonting. Robert Fux för att du sprider glitter i våra hjärtan som grädden på moset. Benjamin Staern för dina otroliga arrangemang. Trädgården för er otroliga gästfrihet och modet att ens överväga en symfoniorkester under en motorvägsbro.
 Vi vill också tacka våra samarbetspartners Yamaha, Kungliga Operan, Södra Latins Gymnasium för allt ni ger och allt ni är samt slutligen våra stödpartners Stiftelsen Signatur, Kulturrådet, Musikverket, Stockholmstad, Regionstockholm och Gålöstiftelsen för det förtroende ni gett oss att få förvalta och sprida kultur till fler människor.”
– David Huang & Christian Karlsen.

För mer info: symfoniskfest.se

 

Ögonblicksbilder från Gränslandet 2021