Gränslandet - symfonisk fest

Med ett starkt engagemang för att ta den klassiska musiken till nya platser och nå ut till en bredare publik grundade pianisten David Huang och dirigenten Christian Karlsen Gränslandet – symfonisk fest 2017.

Sedan dess har Gränslandet genom samarbeten med några av vår tids bästa musiker och artister skapat unika musikupplevelser för människor i alla åldrar, oavsett bakgrund och tidigare musikaliska erfarenheter.  Med popkulturella referenser och nutida konstuttryck i en miljö som känns som hemma för den typiska unga Stockholmaren visar Gränslandet Trädgårdens besökare att ”Klassisk musik” är till för alla!

2024 års festival genomförs med stöd av Signatur

Signatur – Insamlingsstiftelse för musikfrämjande har genom donationer till den ideella föreningen ALMA stöttat produktionen av Gränslandet sedan 2018 och bidrar även till 2024 års upplaga av festivalen.

För mer information och länk till biljettbokning, besök Gränslandets hemsida: symfoniskfest.se.  Där publiceras också årets program.

Breddad tillgång till ett av våra äldsta kulturarv

“Man kan inte underskatta betydelsen av Stiftelsen Signaturs och Erland Karlssons stöd för att möjliggöra genomförandet av Festivalen Gränslandet. Även om vi får enormt mycket uppskattning för festivalen och den ofta uppmärksammas både nationellt och internationellt är det en kamp att finansiera den varje år. Utan Signaturs betydande och långsiktiga stöd hade vår vision om att bredda tillgängligheten till ett av våra äldsta kulturarv inte varit möjlig.”

Christian Karlsen, dirigent och grundare av Gränslandet