Lekquiem - 100 barn dansar Mozarts Requiem

Livet o döden sida vid sida.

Signatur har beviljat stöd till projektet LEKQUIEM, där ett hundratal skolbarn, 60 körsångare, fyra professionella dansare och en symfoniorkester skapar ett konstverk för alla åldrar i den stora Hangaren på Subtopia i Botkyrka.

Artisten och regissören Charlotte Engelkes och dirigent Christian Karlsens idé är att låta barn kanske för första gången få möta och uttrycka sig till symfonisk musik. Under fem skolveckor träffas dansare och barn för att sedan tillsammans göra en enda stor danskonsert. Fokus är också att låta barnens egna tankar om liv och död berättas till Mozarts berömda musikstycke Requiem från 1791.

Projektet LEKQUIEM är en produktion av den ideella föreningen Astarte i samarbete med ideella föreningen Scenit Produktion,  Subtopia, Västerås Sinfonietta, Kungsholmens musikgymnasium och Dansens hus.

I projektet kommer över 100 barn i låg- och mellanstadiet ta sig an Mozarts överjordiskt vackra Requiem. En hyllning till livet genom rörelse och musik.

Resultatet framförs på söndagen den 19 november kl. 16, 2023 på Subtopias Hangaren i Botkyrka. Föreställningen är cirka 60 minuter utan paus.

Det blir en danskonsert med symfoniska möten för unga, där barnen blir dansare, kroppar och röst till det smärtsamt vackra och kända Mozarts Requiem: LEKQUIEM!

Läs mer om projektet Lekquiem och boka biljetter till föreställningen här: http://charlotteengelkes.com/project/lekquiem/