AKT – Malmö Opera öppnar för unga

AKT – som står för Arrangemang, Kultur, Teater – vänder sig till unga och unga vuxna som är intresserade av scenkonst och som vill veta mer om de olika yrkesgrupperna som finns representerade på Malmö Opera. Unga vuxna får här kunskap om olika typer av yrken kopplade till konst, kultur och musik och utifrån deras egna önskemål, enligt barnrättsperspektivet, arrangerar de själva öppna workshops, events och träffar kopplade till husets opera- och musikalproduktioner. De unga och unga vuxna får genom AKT möjlighet till delaktighet, utökat kontaktnät och nya perspektiv.

AKT-evenemangen är öppna för alla. Några exempel på vad AKT-gruppen arrangerat är workshops med dans, sång, skrädderi och ljussättning samt dance battle och en bejublad open mic-kväll med 20 akter i olika genrer.

Läs mer om AKT på deras webbplats

 

Open Mic – 100 unga talanger i olika genrer möttes och fick uppträda på en av Europas största scener.

Sprudlande aktivitet med många arrangemang – se ett urval från AKT:s kick-off 2019.

Musikens kraft förenar

”Stiftelsen Signaturs stöd är helt avgörande för att vi ska kunna genomföra AKT – ett projekt som ger fler unga vuxna kunskap om olika typer av yrken kopplade till konst och kultur. AKT vill främja unga vuxna som ett led i att bygga ett hållbart samhälle där musiken och sångens kraft förenar”.

Michael Bojesen, Teaterchef & VD Malmö Opera