Gränslandet – Symfonisk fest 2019

En oas, där atmosfären är avslappnad men den musikaliska upplevelsen spännande, explosiv och laddad. Tchaikovskys mest storslagna symfoni, en kurdisk världsstjärna, Philip Glass kanske främsta symfoniska verk och en av Sveriges stora multiartister. Allting ackompanjerat av Symfoniorkestern, bestående av 80 handplockade unga toppmusiker.

Den 16–17 Augusti var det äntligen dags igen! När Gränslandet – Symfonisk fest intog Trädgården för tredje året i rad bjöd programmet på en vild blandning av klassiska verk, modern konstmusik och pop. I sensommarvärmen kom området under Skanstullsbron att transformeras till en sprudlande kulturbonanza och skördefest. Under två dagar och två nätter bjöds publiken in i en omslutande helhet av kulinariska upplevelser, konst, umgänge och musik i toppklass. Under de sena kvällarna och nätterna förvandlades festivalen till en unik klubbmiljö där du kunde dansa till den bästa elektroniska dansmusiken eller slå dig ned i något av de mindre, intimare rummen för att lyssna på kammarmusik inpå småtimmarna.

Festivalens stolthet och kärna, Gränslandets symfoniorkester, kom under ledning av dirigenten Christian Karlsen att presentera publiken för allt ifrån Tchaikovskys storslagna 4e symfoni, Philip Glass episka symfoni Plutonium Old, Lili Boulangers sista orkesterverk och Revueltas musikaliska gestaltning av hur man dödar en orm. Tillsammans med 2019 års artister, den kurdiska världsstjärnan Ciwan Haco och den svenska multiartisten och sångerskan Mariam the Believer, framfördes deras poplåtar på ett sätt vi aldrig tidigare hört dem. Vid midnatt båda kvällarna kunde pianisten David Huang leda in publiken i en oas av stillhet då han framförde Bachs Goldbergvariationer under två unika Silent Concerts i samarbete med Yamaha.

Initiativtagare till Gränslandet – Symfonisk fest är pianisten David Huang, dirigenten Christian Karlsen samt Trädgården under ledning av Johanna Beckman. Festivalen produceras av föreningen ALMA i samarbete med Bohm Bohm Room. Projektet genomfördes med stöd av Stiftelsen Signatur, Statens Kulturråd och Yamaha Piano Center i Sverige.

Mer om Gränslandet – Symfonisk fest här >>

Trailer: Gränslandet, 16-17 Augusti 2019