Delta i Järna Festival Academy hemifrån

Under Järna Festival Academys fyra år har svenska och internationella toppmusiker valt såväl välkänd som okänd musik och framfört den inom ramen för festivalen. Du är nu varmt välkommen att återuppleva ett urval av dessa festivalupplevelser hemifrån!

Program- och samtalsledare är två av landets mest erfarna musikpresentatörer: Camilla Lundberg och Måns Tengnér. De kommer spela upp väl valda delar med det bästa från tidigare kammarmusikfestivaler och leda spännande, associationsrika samtal om musiken, tonsättarna bakom, tidsandan, tänkvärda sammanhang och oväntade saker som kan förknippas till det som spelas.

Många artister kommer gästa programmet och berätta om sina perspektiv. Du som deltar i Salong ZOOM kommer också bjudas in att vara med i samtalen och att delta på olika sociala aktiviteter i anslutning till salongerna.

Träffarna sker i form av en serie drygt timslånga digitala sammankomster varannan tisdag kl 16 från och med 1a december och fram till sommaren 2021. Denna digitala festival genomförs med hjälp av stöd från Signatur – Insamlingsstiftelse för musikfrämjande.

Utvalda ämnen i varje digital träff

Varje digital träff tisdagar från kl 16 kretsar kring ett på förhand utvalt ämne. Nedan exempel på detta i de inledande programpunkterna. Camilla och Måns alternerar som programledare och bisittare, vid varje träff deltar även en av JFA:s konstnärliga ledare och ytterligare en musiker som berättar om sina musikaliska perspektiv.

Exempel, datum:

15 juni kl 16:00 – Säsongsfinal 
Medverkande: Camilla & Måns, Jakob & Peter

Tryck på titlarna ovan för att delta i träffarna. Lobbyn öppnar 15.45, dvs 15 minuter innan träffen startar.

För deltagande och mer information  – besök arrangörernas egna webbplats här.

 

Ett socialt sammanhang under pandemin

Stödet som Järna Festival Academy mottagit av Signatur – Insamlingsstiftelse för musikfrämjande, för att genomföra programserien Salong ZOOM har varit den utlösande faktorn för att möjliggöra projektet. Signatur har visat ett stort intresse för projektet och för vår verksamhet, och spelade genom sin snabba hantering av ansökan en betydande roll i att projektet kunde inledas när det behövdes som mest. Tack vare Signaturs stöd har vi kunnat träffa många äldre och ge dem musikupplevelser och ett socialt sammanhang under pandemin.

Peter Friis Johansson, Medgrundare & konstnärlig ledare Järna Festival Academy